Missä IHMINEN siellä ARVOTERAPEUTTI

Sivun otsikko kertoo paljon arvoterapeutin työstä.

Nyt kun koulutusmenetelmää luodaan Työsuojelurahastonkin tukemana, on sille painavat perusteet. Tavoitteena saada tähän maahan uusi ammattikunta, joka paneutuu osaamisellaan aikamme pahimpaan vitsaukseen…työn ja muun elämän ristiriitojen setvimiseen ja poistamiseen.

Tästä ongelmasta kärsiviä on organisaatioissamme yhä enemmän ja tästä on tullut eräänlainen ”kansantauti”. Parantavaa lääkettä ei varmaankaan heti löydy, mutta oireita lievittäviä kylläkin. Nämä nykyajan hektisen menon synnyttämät työn ja muun elämän ristiriidat johtuvat arvoistamme. Yksilölliset perusarvomme eivät useinkaan kohtaa työelämän arvoja sopusoinnussa, vaan arvoristiriidat voimistuvat. Se taas aiheuttaa pitkään jatkuessaan väsymystä, kyynisyyttä ja pahimmillaan syvää masennusta. Inhimillisesti ja taloudellisesti katsoen yhteiskunnallemme vakava uhka.

Suuri tarve osaajille

Tämän vuoksi tarve osaaville, jaksamista tukeville arvoterapeuteille, on ilmeinen. Arvoterapeutteja ei vain ilmesty organisaatioihin tyhjästä, vaan heidät tullaan kouluttamaan tarkasti harkitun ohjelman mukaisesti. Jokainen valmennuksen käynyt arvoterapeutti tietää, että kompetenssi vaatii syvällistä tietopääomaa, syvällistä taitopääomaa sekä myönteistä asennetta ihmisen kaikinpuolista ymmärtämistä kohtaan.

Koulutusmenetelmä rakennetaan tätä tarkoitusta varten. Laatu korvaa määrän arvoterapeuttienkin osaamisen kohdalla.

Menetelmä muodostuu useasta modulista, joiden tavoitteena on sellainen arvoterapeutin ”muotokuva”, jossa korostuvat ihmisen jaksamisen yksilöllisten tarpeiden ymmärtäminen ja sitä kautta jaksamisen kasvu. Arvoterapeuttien tulee paneutua osaamisessaan empatian ja jämäkkyyden sisäistämiseen. Syvällinen kuuntelutaito ja yhteisten päätösten eteenpäin vienti aina ratkaisuun asti on arvoterapeutin osaamisen ydintä.

Jos joku nyt väittää, että mistä rahat tällaiseen panostukseen organisaatioissa, niin pyydän hetken miettimään. 

Toiseen vaakakuppiin jaksamisen alati kasvavat kustannukset työpaikoilla ja toiseen arvoterapeutin työn anti. Jälkimmäistähän ei voi rahassa mitata, mutta jokainen ymmärtää, että säästöt sairauspoissaolojen vähenemisen seurauksena ovat mittavat. Ilman matemaattista laskuriakin tämä on täysin selvää. 

Nyt näen jo myönteisiä nyökkäyksiä ympärilläni, hyvä niin! 

Me teemme myönteistä ilmastomuutosta työpaikoille! Tule sinäkin mukaan!

Haluaisitko sinä olla yksi heistä?

Informaatio tästä lisääntyy kaiken aikaa ja lisää voi kysyä:

Hannu-Pekka Sinervä
hannupekka.sinerva@lanupe.fi

LUE MYÖS
Mistä aito arvoterapeutti on tehty?
AT-Jalkanen

AT-Jalkanen

Olisiko tässä työmenetelmä teidänkin yrityksellenne?

Haluatteko omalle organisaatiollenne oman, vain teidän henkilöstöllenne, pidettävän
Arvoterapeuttikoulutuksen? Sekin onnistuu.
Olkaa yhteydessä, niin suunnitellaan aikataulut yms. teille sopiviksi.
045-7831 8313

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Ota yhteyttä

Jätä yhteydenottopyyntösi oheisella lomakkeella. Vastaamme sinulle ensitilassa.